Bursa merkezli 25 ilde operasyon: 33 adrese baskın yapıldı

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün yürüttüğü soruşturma kapsamında, 25 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Dolandırıcılık ve malvarlığı aklama suçlarıyla ilgili 33 adrese baskın yapıldı, çok sayıda şüpheli gözaltına alındı ve dijital materyallere el konuldu.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2025 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2025 12:02

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, “Bilişim Sistemlerinin Kullanılması Suretiyle Nitelikli Dolandırıcılık” ve “Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama” suçları kapsamında yürütülen kapsamlı soruşturma sonucunda 27 Mayıs 2025 tarihinde 25 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

33 ADRESE AYNI ANDA BASKIN

Bursa merkezli operasyonda Adana, Antalya, Balıkesir, Bitlis, Çanakkale, Çorum, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Mardin, Mersin, Muğla, Samsun, Sakarya, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Van ve Yalova gibi kritik illerde toplam 33 farklı adrese baskın yapıldı. Baskınlarda çok sayıda dijital materyal incelenmek üzere ele geçirildi.

ŞÜPHELİLERE YÖNELİK HUKUKİ İŞLEMLER BAŞLADI

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyon neticesinde 38 şüpheli sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Bu şüphelilerden 18’i tutuklanırken, 20’sine adli kontrol kararı verildi. Cezaevinde bulunan şüphelilerin işlemleri devam ediyor.

????‍???? Siber Alemde Suça Geçit Yok ⚠️ ???? Bursa Merkezli 25 ilde 33 ayrı adrese yönelik "Bilişim Sistemlerinin Kullanılması Suretiyle Nitelikli Dolandırıcılık" ve “Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama” suçu kapsamında; ???? 27 Mayıs 2025 Salı günü eş zamanlı operasyonlar… pic.twitter.com/sSyAiJAbK9

— Bursa Emniyet Müdürlüğü (@EmniyetBursa) May 31, 2025

DOLANDIRICILIKTA ARACILIK EDEN ŞİRKETLERE İNCELEME

Yapılan soruşturmada, çok sayıda şirketin yüksek tutarlarda para transferi yaparak dolandırıcılık faaliyetlerine aracılık ettiği tespit edildi. Vatandaşların mağduriyetine neden olan bu şirket ve şahıslar hakkında geniş çaplı incelemeler sürdürülüyor.

SUÇTAN ELDE EDİLEN MALVARLIĞINA EL KONULDU

Operasyon kapsamında, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama şüphesiyle birçok banka hesabı donduruldu. Ayrıca, şüpheli iki şahsa ait 2 adet araca el konuldu. Yetkililer, malvarlığı aklama ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.

SİBER SUÇLARLA MÜCADELEDE KARARLILIK VURGUSU

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların haklarını korumak ve suçlularla mücadeleyi sürdürmek amacıyla operasyonların aralıksız devam edeceğini belirtti.