
Denetimler sırasında işletmelerin genel hijyen kurallarına uyumu dikkatle incelendi. Dönerin pişirildiği ocaklar, hazırlık tezgâhları, mutfak düzeni ile buzdolabı ve donduruculardaki ürün muhafazası ayrıntılı şekilde kontrol edildi.
Ayrıca gıda ve temizlik malzemelerinin saklama koşulları titizlikle denetlendi. Eksiklik tespit edilen işletmelere gerekli uyarılar yapıldı ve düzeltme talimatları verildi.
İKİ İŞLETMEDE HİJYEN KURALLARINA AYKIRI UYGULAMADenetimler sırasında ekipler, iki işletmede hijyen kurallarına aykırı uygulamalara rastladı.
Önceki günden kalan pişmiş dönerlerin bulunduğu tespit edilen işletmelerde yaklaşık 10 kilogram et ve tavuk dönere sağlıksız koşullarda beklediği gerekçesiyle belediye ekipleri tarafından el konuldu.