
Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, turizm sektörünün küresel aktörlerini buluşturan Dubai Arabian Travel Market Fuarı’na katılarak, Bursa'nın uluslararası havacılık ve turizm ağına entegre edilmesi için yoğun diplomasi trafiği yürüttü.
Fuar kapsamında Fly Dubai, El Arabia ve çeşitli Arap havayolu firmalarının temsilcileriyle bir araya gelen Başkan Özel, Bursa ile Dubai arasında direkt uçuşların başlaması için ön görüşmeler gerçekleştirdi. Özel, “Uluslararası Bursa Yenişehir Havalimanı’nın daha etkin kullanılması için yapılabilecekleri masaya yatırdık. Havalimanımızın hem turizm hem de kargo taşımacılığında büyük potansiyele sahip olduğunu vurguladık” dedi.
Yenişehir Belediyesi olarak bölgesel ve uluslararası bağlantıların güçlendirilmesine destek vereceklerini belirten Başkan Ercan Özel, “Havayolu firmalarıyla verimli görüşmeler gerçekleştirdik. İlk etapta ön taleplerin oluşması için destek sağlayacağız. Yenişehir’in dünyaya açılan kapısı olan havalimanımızı daha aktif hale getirmek adına elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.
Bursa Yenişehir Havalimanı’nın coğrafi konumu, gelişmiş kara yolu ağına yakınlığı ve turizm çeşitliliğiyle dikkat çektiğini dile getiren Özel, doğrudan uçuşların sadece seyahat değil, aynı zamanda ticaret ve lojistik sektörüne de büyük katkı sunacağına dikkat çekti.
Başkan Özel’in temaslarının, önümüzdeki süreçte Bursa ile Körfez ülkeleri arasında kurulacak doğrudan hava köprüleri açısından önemli bir adım olması bekleniyor.