
Çarşıda zeytincilik yapan Taner Türköz, “Bir gün karı-koca geldi, kadın siyah, adam yeşil zeytin istiyordu. Kavga ettiler. Biz de ‘Neden kavga ediyorsunuz, hepsini karıştıralım’ dedik. Beş-altı çeşit zeytini harmanladık. Sonra bu karışıma olan ilgi arttı. Adını ne koyalım derken, Bursa’nın tarihi ve ihtişamından esinlenip ‘Osmanlı Karışımı’ dedik” diye anlattı.
Farklı zeytin türlerinin bir araya geldiği bu özel karışım, kısa sürede çarşıda büyük ilgi gördü. Türköz, “İki aydır talebi karşılamakta zorlanıyoruz. Her gün bir kova satılıyor. Kararsızlar için ideal, bir kez deneyen tekrar almak istiyor” ifadelerini kullandı.
Türköz, 35 yıllık tecrübesiyle hazırladığı “Osmanlı Karışımı”nın yalnızca lezzetiyle değil, görüntüsüyle de fark yarattığını söyledi. “Sanki bir zeytin salatası gibi. Restoranlarda bile sunulabilir kadar şık” dedi.
Yakında kavanozlarda da satışa sunulacak Osmanlı Karışımı, kilosu 180 TL’den alıcı buluyor. Bursa’nın geleneksel zeytin lezzetlerine yenilikçi bir dokunuş getiren bu özel karışım, hem hikâyesi hem tadıyla şehrin yeni gurme seçenekleri arasında yerini aldı.