
Bursa’nın Osmangazi ilçesinde dün akşam saatlerinde meydana gelen olay, Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde yaşandı. Caddede orta refüjdeki Türk bayrağını yakmaya çalışan bir şahıs, çevredeki bir vatandaşın müdahalesiyle engellendi.
Edinilen bilgiye göre, cadde üzerinde ilerleyen şüpheli bir şahıs, ortada bulunan Türk bayrağını ateşe vermeye çalıştı. O esnada, bölgeden geçen duyarlı bir vatandaş durumu fark ederek hemen müdahale etti ve şahsı engelledi. Yaşananlar, bir başka vatandaş tarafından amatör kamerayla kaydedildi.
Olayın ardından, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri hızla harekete geçti. Yapılan çalışmalar sonucu, şüphelinin kimliği tespit edildi ve M.Ç. olduğu belirlendi. Yapılan incelemeler sırasında M.Ç.'nin yüzde 50 engelli olduğu ve engelli kimlik kartı taşıdığı ortaya çıktı.
Bursa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "20 Mayıs 2025 Salı günü sosyal medyada yer alan videoda bir şahsın Osmangazi ilçesi Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde Türk bayrağımızı yakmaya çalıştığı görüntülerle ilgili olarak, İl Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalarda M.Ç. olduğu tespit edilen şüpheli şahıs yakalanmış, şahsın üzerinde bulunan engelli kimlik kartında yüzde 50 engelli olduğu ibaresi görülmüştür. Konu ile ilgili adli tahkikata başlanmış olup, şahıs 21 Mayıs 2025 tarihinde adli mercilere sevk edilecektir" denildi.