
Doruk Nilüfer Hastanesi’nde gerçekleştirilen özel bir operasyon, modern tıbbın geldiği noktayı bir kez daha gösterdi. 75 yaşındaki Nadir Telli, bağırsak ve karaciğerinde tespit edilen kanserli dokulardan, tek bir laparoskopik ameliyatla kurtuldu.
TEDAVİYE ÖNCE KEMOTERAPİ İLE BAŞLANDIHastanın karın bölgesinde hissedilen kitlenin ardından yapılan tetkiklerde, bağırsağın son kısmında tümör ve karaciğerin farklı bölgelerinde metastatik lezyonlar tespit edildi.
Süreci yöneten Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Coşkun Özer, ilk etapta doğrudan ameliyata gitmek yerine kemoterapi süreci başlattıklarını belirtti.
“Karaciğerdeki lezyonlar çok sayıda olduğu için ameliyat riskliydi. Kemoterapi sonrası lezyonlar büyük ölçüde küçüldü ve sadece sol lobda 3 cm’lik bir kitle kaldı” diyen Dr. Özer, bu gelişmeyle birlikte ameliyatın mümkün hale geldiğini söyledi.
Operasyonun laparoskopik olarak yapılması, hastanın hem iyileşme sürecini hızlandırdı hem de konforunu artırdı. Geleneksel cerrahi yöntemlerde 25-30 cm’lik kesiler yapılırken, bu operasyonda sadece 3 küçük delikten müdahale edildi.
“Bu yöntemle hem makattaki tümörü hem de karaciğerin sol lobundaki kitleyi temizlemeyi başardık,” ifadelerini kullanan Dr. Özer, operasyonun hem teknik hem de tıbbi açıdan büyük başarı olduğunu vurguladı.
HASTADAN AMELİYAT SONRASI İLK YORUMAmeliyatın ardından yalnızca 4 gün içinde sağlığına kavuşarak taburcu edilen Nadir Telli, yaşadıklarını şu sözlerle ifade etti:
“Ameliyat olduğum gün ayağa kalkıp yürüyüş yaptım. Bu benim için mucize gibiydi. En büyük şansım, Dr. Coşkun Özer gibi bir hekimle karşılaşmamdı. Laparoskopik cerrahinin avantajı olmasaydı belki şu an burada olamayacaktım.”