Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin önemli duraklarından biri olan Bursa Kültür Yolu Festivali, hafta sonunda şehrin dört bir yanını sanatla buluşturdu. Konserler, atölyeler, sergiler ve söyleşilerle dolu program, Bursalıları ve şehre gelen ziyaretçileri bir araya getirdi. Festival, özellikle aileler ve gençler başta olmak üzere her kesimden sanatseverin yoğun ilgisini topladı.
GÜRCİSTAN’IN RUHU BURSA’DA CANLANDIGürcistan Devlet Halk Dansları Topluluğu IVERIA, “Gürcistan Kartalları” gösterisiyle Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde büyüleyici bir sahne performansı sergiledi. Gürcü kültürünün zengin motiflerini dansla harmanlayan ekip, izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.
Bakım Mühimmat Okulu ve Eğitim Merkezi Bölge Bando Komutanlığı, sevilen parçaların yer aldığı geniş repertuvarıyla müzikseverlere görkemli bir konser sundu. Aynı zamanda Bursa sokaklarında kurulan “Sokak Sahne”lerde genç müzisyenler yeteneklerini sergiledi. Zafer Plaza AVM’deki “Karaoke Kabini” ise festivalin eğlenceli duraklarından biri oldu.
Festival kapsamında düzenlenen “Sen de Söyle” yarışmasında finale kalan Elif Verda Okur ve Güntay Erkılıç, Sefo konseri öncesi Fatih Sultan Mehmet Hastane Alanı’nda binlerce kişinin önünde sahne aldı.
Elif Verda Okur, Ayten Alpman’ın “Ben Böyleyim” şarkısıyla seyirciden %63 oy alarak yarışmanın galibi oldu. Okur, “Çok mutluyum, bu duyguyu tarif edemem. Gurur verici bir an yaşadım” dedi.
Festivalin dikkat çeken bir diğer ayağı ise el sanatları atölyeleri oldu. UNESCO Derneği ve Nakşı Ebru Sanat Atölyesi’nde gerçekleştirilen “Ebru” etkinliklerinde her damla, özgün bir desene dönüştü. “Filografi Atölyesi” ise katılımcılara geleneksel motiflerle çivi ve telin estetik buluşmasını yaşattı.
SERGİLERDE TARİHTEN GÜNÜMÜZE SANAT YOLCULUĞUFestival boyunca şehrin çeşitli noktalarında açılan sergiler de büyük ilgi gördü. Hüsnü Züber Gençlik Merkezi’nin “Sanatımda Miras Var” sergisi, Uluumay Vakfı’nın “Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Başlıklar” koleksiyonu ve Bursa Arkeoloji Müzesi’nde yer alan “Metalden Seramiğe Sikke Hikayesi” adlı sergi, ziyaretçilere geçmişle bağ kurma fırsatı sundu.
Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Parkı’nda kurulan “Artmeydan”, ressamların açık alanda eserlerini canlı olarak üretip sergilediği özel bir platforma dönüştü. Festival ziyaretçileri, sanatın üretim sürecine tanıklık ederek sanatçılarla birebir iletişim kurma şansı yakaladı.