Bursa’da sanat ve düşünce mesaisi

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği "Sanat ve Düşünce" söyleşilerinin Şubat ayı konuğu yazar Leyla İpekçi oldu. Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, sevginin farklı boyutları ve insan hayatındaki yeri sanatsal bir bakış açısıyla masaya yatırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2026 09:25
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2026 09:25

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen "Sanat ve Düşünce" söyleşileri, Şehir Kütüphanesi Üftade Salonu'nun ardından Tayyare Kültür Merkezi’nde devam etti. Etkinliğe Bursalı sanatseverler ve düşünce dünyasına ilgi duyan vatandaşlar katılım sağladı.

SEVGİNİN KATMANLARI TARTIŞILDI

Moderatörlüğünü Dr. Mustafa Baki Efe’nin üstlendiği söyleşide yazar Leyla İpekçi, "Sevgi" başlığı altında kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. İpekçi, sevginin sadece bir duygu olmadığını, aynı zamanda bir irade ve düşünce biçimi olduğunu vurguladı. Söyleşide şu başlıklar öne çıktı:

Evrensel Bir Dil Olarak Sevgi: Sevginin toplumsal bağları güçlendiren yapısı örneklerle anlatıldı.

Sanat ve Edebiyatta Sevgi İmgeleri: Klasik ve modern metinlerde sevginin işleniş biçimleri analiz edildi.

Kişisel Gelişim ve Farkındalık: Sevginin bireysel huzur ve toplumsal barış üzerindeki etkileri ele alındı.

KÜLTÜREL ETKİNLİKLER DEVAM EDİYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi, "Sanat ve Düşünce" serisiyle şehri akademik ve kültürel bir platforma dönüştürmeyi hedefliyor. Programın sonunda konuşmacı Leyla İpekçi’ye katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi. Katılımcılar, bu tür etkinliklerin Bursa’nın kültürel hafızasına önemli katkılar sağladığını ifade etti.