
Bursa İl Jandarma Komutanlığı, Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yasa dışı silah ticaretine yönelik kapsamlı bir çalışma başlattı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonda, ruhsatsız silah sattığı tespit edilen şahıslar takibe alındı.
10 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRİLDİBelirlenen adreslere yapılan eş zamanlı baskınlarda 4 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Aramalarda, satışa hazır halde bulunan 10 adet ruhsatsız tabanca ve bu silahlara ait şarjörlere el konuldu.
ŞÜPHELİLER CEZAEVİNE GÖNDERİLDİJandarmadaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen 4 zanlı, çıkarıldıkları mahkemece "ruhsatsız silah ticareti yapmak" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Jandarma yetkilileri, kamu düzenini ve halkın huzurunu tehdit eden yasa dışı silahlanma ve silah ticaretine karşı operasyonların kararlılıkla devam edeceğini bildirdi.