Bursa’da peş peşe palet fabrikası yangınları: İnceleme başlatıldı!

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde bir palet fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde büyümeden kontrol altına alındı. Yangında can kaybı yaşanmazken, maddi hasar meydana geldi.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2026 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2026 10:57

Edinilen bilgiye göre, yangın saat 23.00 sıralarında Osmangazi ilçesi Emek Turgut Özal Caddesi’nde bir palet fabrikasında henüz belirlenemeyen bir nedenle başladı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, alevlere kısa sürede müdahale ederek yangının büyümesini önledi.

MADDİ HASAR VAR

Yangın sırasında fabrikanın içinde kimsenin bulunmaması, olası bir can kaybının önüne geçti. Ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde yangın kısa sürede söndürüldü, ancak fabrikada maddi hasar oluştu. Yükselen alevler gecenin karanlığını aydınlattı ve çevrede paniğe yol açtı.

YILDIRIM’DA DA BENZER OLAY

Osmangazi’deki yangından yaklaşık 4-5 saat önce, Yıldırım ilçesi Samanlı Mahallesi’nde başka bir palet fabrikasında da yangın çıktığı öğrenildi. Yıldırım’daki yangın da itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

YANGINLARIN NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

Peş peşe meydana gelen palet fabrikası yangınlarıyla ilgili ekipler inceleme başlattı. Yetkililer, yangınların çıkış nedenlerinin belirlenmesi için çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Vatandaşlardan ise olası riskler konusunda dikkatli olmaları istendi.