Bursa’da okul bahçesinden sokaklara taşan Cumhuriyet coşkusu

Cumhuriyet’in 102. yılı, Mehmet Kemal Coşkunöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı özel etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Cumhuriyetin 102. Yılı Nilüfer’in sokaklarına taştı.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2025 09:36
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2025 09:36

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde bulunan Mehmet Kemal Coşkunöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Cumhuriyetimizin 102. yılı dolayısıyla unutulmaz bir kutlama programına imza attı. Okul bahçesinde gerçekleştirilen törende, öğrenciler kırmızı-beyaz renklerle donattıkları alanda “102. Yıl” yazısı ve Türk bayrağı figürü oluşturdu.

ÖĞRENCİLERDEN BAYRAKLI YÜRÜYÜŞ

Törenin ardından öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte Nilüfer İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin eşliğinde okul çevresinde Cumhuriyet yürüyüşü düzenledi. Yüzlerce öğrenci, ellerinde Türk bayraklarıyla marşlar söyleyerek sokaklarda yürüdü.

Yaklaşık 30 dakika süren yürüyüş boyunca çevredeki vatandaşlar alkışlarla destek verirken, bazı esnaflar da balkonlardan Türk bayrakları sallayarak gençlerin coşkusuna ortak oldu.

NİLÜFER’İN SOKAKLARINDA CUMHURİYET SEVİNCİ

Yürüyüş sırasında öğrenciler, yolda karşılaştıkları vatandaşlara ve esnafa karanfiller dağıttı. Bu anlamlı jest, hem Cumhuriyet Bayramı’nın sevincini hem de gençlerin milli değerlere olan bağlılığını gözler önüne serdi.

Nilüfer sokakları, kırmızı-beyaz bayraklarla ve gülümseyen yüzlerle doldu.

“CUMHURİYET COŞKUSU HER YERDE”

Etkinliklere katılan öğrenciler, Cumhuriyet’in kazanımlarını bir kez daha hatırladıklarını belirterek, bu günü birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Cumhuriyet’in 102. yılı kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler, Mehmet Kemal Coşkunöz MTAL öğrencilerinin emeği ve coşkusuyla hafızalarda yer etti. Kırmızı-beyaz renklerle süslenen okul bahçesi, yürüyüş güzergahı ve dağıtılan karanfiller; gençlerin Cumhuriyet’e olan sevgisinin en güzel göstergesi oldu.