
Bursa’nın araçların yoğun olarak kullandığı Mudanya Yolu’nda iki otomobilin yarışır gibi ilerlemesi, faciaya davetiye çıkardı. 16 AEET 69 ve 16 YE 382 plakalı araçlar, yüksek hızla şerit değiştirerek tehlikeli manevralar yaptı. Arka arkaya "makas atarak" ilerleyen araçlardan biri kontrolden çıkarak savruldu.
KONTROLDEN ÇIKAN ARAÇ SERVİSE ÇARPTIKontrolünü kaybeden otomobil, yolun ortasında yönünü kaybederek seyir halindeki yolcu dolu servis aracına çarptı. Çarpmanın etkisiyle servis aracı sarsıldı; ancak olayda şans eseri kimse yaralanmadı. Kaza nedeniyle bölgede kısa süreli trafik yoğunluğu yaşandı.
KAZA ANI KAMERADAO anlar araç içi kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, sürücülerin dikkatsizliği ve yüksek hızla yaptığı şerit değişiklikleri net bir şekilde görülüyor. Kaza sonrası trafikte ilerleyen diğer sürücüler ise olayın ciddiyetine tanıklık etti.
Bursa'da makas atarak yarışan araçlar kazaya neden oldu! O anlar kamerada...Bursa Mudanya Yolu'nda iki otomobilin ardı ardına makas atarak yaptığı tehlikeli sürüş, yolcu dolu servis aracına çarpılmasıyla sona erdi.#bursahttps://t.co/fqq2qOHtkF pic.twitter.com/i2nren87IH
— Bursa Hayat (@bursahayatcomtr) June 14, 2025 TUTANAK KARMAŞASI! HATALI KİM?İddiaya göre, kazadan sonra taraflar arasında tutanak tutuldu ve servis aracının “arkadan çarpan taraf” olduğu gerekçesiyle hatalı kabul edildi. Ancak kazaya neden olan asıl unsurun, makas atma şeklinde yapılan kontrolsüz sürüş olduğu kamera kayıtlarıyla açıkça görülüyor.