
Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesi İstiklal Mahallesi’nde akşam saatlerinde hareketli dakikalar yaşandı. Cadde üzerinde park halinde bulunan bir otomobilde, henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı.
VATANDAŞLARIN MÜDAHALESİ YETERSİZ KALDI
Otomobilden yükselen yoğun dumanı ve alevleri gören mahalle sakinleri, durumu itfaiyeye bildirirken bir yandan da kendi imkanlarıyla yangını söndürmeye çalıştı. Ancak kısa sürede büyüyen alevler otomobilin tamamını sararak adeta bir alev topuna dönüştürdü.
ALEVLER DİĞER ARACA SIÇRADI
Kontrolden çıkan yangın, yanan otomobilin hemen önünde park halindeki bir hafif ticari araca da sirayet etti. İhbar üzerine kısa sürede olay yerine ulaşan Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, alevlere iki koldan müdahale etti.
MADDİ HASAR MEYDANA GELDİ
İtfaiye ekiplerinin titiz çalışması sonucu yangın, çevrede bulunan diğer park halindeki araçlara ve binalara sıçramadan tamamen söndürüldü. Herhangi bir can kaybı veya yaralanmanın yaşanmadığı olayda, iki araçta da ağır maddi hasar oluştu.
Emniyet ve itfaiye ekipleri, yangının kesin çıkış sebebinin belirlenmesi amacıyla inceleme başlattı.