
Kırsal üretimi büyütmeyi ve emeği yerinde desteklemeyi amaçlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, dağ yöresindeki arıcılar için hayata geçirdiği yeni projeyle üreticilerin yüzünü güldürdü. Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışma kapsamında, bölgedeki arıcılık faaliyetlerinin güçlendirilmesi hedefleniyor.
4 İLÇEDE 66 ÜRETİCİYE 380 ARI KOVANIHarmancık, Büyükorhan, Keles ve Orhaneli ilçelerinde faaliyet gösteren 66 üreticiye toplam 380 adet arı kovanı desteği sağlandı. Kovanlar, BURKENT Harmancık Kent Mobilyaları Üretim Tesisi’nde düzenlenen törenle üreticilere teslim edildi. Törene Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra Harmancık Belediye Başkanı Haşim Ali Arıkan, ilçe yöneticileri, sivil toplum temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda üretici katıldı.
Törende konuşan Başkan Mustafa Bozbey, üreticilere verilen desteklerin artarak süreceğini vurguladı. Arı kovanlarının, bölgede faaliyet gösteren Baraklı Kooperatifi’nden temin edildiğini belirten Bozbey, yerel ekonomiyi güçlendiren bu yaklaşımın önemine dikkat çekti.
Bozbey, “Mazot desteğimiz başladı, talepleri almaya devam ediyoruz. Ayrıca küçükbaş hayvancılığı geliştirmeye yönelik yeni bir projeyi hayata geçiriyoruz. Biz üretimi ve üreticiyi desteklemeyi bir tercih değil, kamusal bir sorumluluk olarak görüyoruz. Üreten güçlü olursa, ilçe de kent de güçlü olur” ifadelerini kullandı.
Geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınlarından etkilenen dağ yöresindeki üreticilerin yaralarını sarmayı amaçladıklarını belirten Başkan Bozbey, arıcılığın sürdürülebilirliğine özel vurgu yaptı.
“Bu sadece bir kovan desteği değil; bu bir dayanışma ve sosyal belediyecilik anlayışının yansımasıdır. Her bir kovan, üretime devam eden bir aile demektir” diyen Bozbey, mazot, fide-fidan, tohum, gübre, damla sulama ve hayvancılık projeleriyle üreticilerin yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.
KIRSAL KALKINMA VE GIDA GÜVENLİĞİ VURGUSUBursa Büyükşehir Belediyesi’nin hedefinin, üreten herkesin geleceğe güvenle bakabildiği bir kent oluşturmak olduğunu belirten Bozbey, “Geleceğimiz ve gıda güvenliğimiz, sizlerin üretmeye devam etmesiyle mümkün. Sizleri asla yalnız bırakmayacağız” dedi.
Harmancık Belediye Başkanı Haşim Ali Arıkan, kırsal kalkınmaya yönelik projelerinden dolayı Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Mustafa Bozbey’e teşekkür etti. Destekten memnuniyetlerini dile getiren üreticiler ise, verilen arı kovanları sayesinde bölgedeki arıcılığın yeniden canlanacağını ve üretimin artacağını ifade etti.