Bursa’da kardeş cinayetinde karar!

Mustafakemalpaşa’daki silahlı kavgada iki kardeşi öldüren Muhammet ve Mehmet Güngen, 25’er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2025 23:39
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2025 23:39

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde iki kardeşin yaşamını yitirdiği silahlı kavga davasında karar çıktı. Mahkeme, tutuklu sanıklar Muhammet ve Mehmet Güngen’i “kasten öldürme” suçundan 25’er yıl hapis cezasına çarptırdı.

Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Muhammet ve Mehmet Güngen ile tutuksuz yargılanan Kemal Güngen hazır bulundu. Sanıklar, önceki savunmalarını yineleyerek beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, iki kardeşin kasten öldürülmesi suçundan Muhammet ve Mehmet Güngen’e verilen müebbet hapis cezalarını takdir indirimiyle 25’er yıla düşürürken, Kemal Güngen’in ise beraatine karar verdi.

Olay, geçtiğimiz yıl mayıs ayında Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Yenidere Mahallesi’nde meydana gelmişti. Ahmet (42) ve Özkan Gitmez (37) kardeşler, daha önce aralarında husumet bulunan enişteleri Mehmet Güngen ve kardeşleriyle karşılaşmış; çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu iki kardeş hayatını kaybetmişti.