
Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim programı, kamu kurum ve kuruluşlarından temsilcileri bir araya getirdi. Amaç, kurumların kapalı alanlarında tütün kullanımının önlenmesi ve uygulanabilir yaptırımların etkinliğinin artırılması olarak belirlendi.
Bursa Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, eğitimde yaptığı açılış konuşmasında, son yıllarda tütün kullanımının azaltılması ve dumansız hava sahası uygulamalarında önemli mesafe kat edildiğini vurguladı.
TÜTÜNÜN ZARARLARINA DİKKAT ÇEKİLDİVali Yardımcısı Doğan, tütün kullanımının sadece bireysel sağlık için değil, toplum sağlığı için de ciddi riskler barındırdığını belirtti. Konuşmasında, “Her vatandaşın tütün kullanımının zararlarına karşı bilinçli olması gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde tütünle mücadele için ortam yaratıldı. Bu farkındalığı ailemize, iş arkadaşlarımıza ve çevremize aktarmalıyız” ifadelerini kullandı.
Eğitim çalışmasında, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. İrfan Oğuz ve kamu kurumlarında tütün kullanımına karşı idari yaptırım yetkisi bulunan personeller de hazır bulundu. Eğitime katılan temsilcilerden, çalıştıkları kurumlarda tütün kullanımının zararları hakkında farkındalık yaratmaları ve toplumsal duyarlılığı artırmaları beklendi.
Vali Yardımcısı Doğan, kamu kurumlarının toplumda örnek teşkil ederek tütün kullanımının azaltılmasında öncü rol oynamasını hedeflediklerini ifade ederek, “Kamu kurumlarının kapalı alanlarda tütünle mücadelede aktif rol alması, toplumsal farkındalığın artmasına da katkı sağlayacaktır.” dedi.
TOPLUMDA SAĞLIKLI YAŞAM BİLİNCİ HEDEFLENİYOREğitimle birlikte kamu kurumlarındaki yetkililerin, tütün kullanımıyla mücadelede hem kurumsal hem bireysel anlamda sorumluluklarını artırmaları ve toplumda sağlıklı yaşam bilincini yaygınlaştırmaları hedefleniyor. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, benzer eğitimlerin önümüzdeki dönemlerde de sürdürüleceğini duyurdu.