
Medeniyetlerin beşiği ve kültürlerin harmanı olan Bursa, manevi mimarlarından İsmail Hakkı Bursevî’nin 300. vefat yıl dönümünü anmak için 2025 yılında bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapacak.
Bursa Valiliği koordinasyonunda; Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bursa Uludağ Üniversitesi, Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şubesi ve İsmail Hakkı Bursevî Platformu iş birliğiyle hazırlanan etkinlikler kapsamında Bursa Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde önemli bir toplantı gerçekleştirildi.
İsmail Hakkı Bursevî Yılı tanıtım toplantısı ve “Bursevî’nin Kaleminden” adlı serginin açılışı yoğun katılımla yapıldı. Etkinlikler boyunca Bursevî’nin hayatı, eserleri ve tasavvuf dünyasındaki etkisi çeşitli etkinliklerle ele alındı.
Bursevî’nin Kaleminden” adlı serginin açılışında konuşma yapan Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer, "Bu eserlerin basılmasında ve oluşturulmasında emeği olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Sergimizde 40 eser bulunuyor. Herkesin katılımlarını bekliyoruz sağ olun var olun.” dedi.