
İnegöl Belediyesi’nin 2026 yılını “Gençlik Yılı” ilan etmesi kapsamında düzenlenen Üniversite Spor Festivali tamamlandı.
İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu ile öğrenci topluluklarının iş birliğiyle gerçekleştirilen organizasyon, 10 branşta yaklaşık 500 sporcunun katılımıyla büyük bir heyecana sahne oldu.
5 Mayıs’ta başlayan ve 20 Mayıs’a kadar süren festival boyunca öğrenciler; futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, badminton, satranç, dart, doğa yürüyüşü, bilek güreşi ve ayak tenisi branşlarında mücadele etti. Müsabakalar boyunca hem rekabet hem de dostluk ön planda yer aldı.
Festivalin finalinde voleybol karşılaşmalarının ardından düzenlenen ödül töreniyle organizasyon sona erdi. İlçe protokolünün de katıldığı törende konuşan İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel, etkinliğin yoğun katılımla tamamlandığını belirterek gençlerin gösterdiği ilgiden memnuniyet duyduklarını ifade etti.
İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Aydın ise festivalin yalnızca bir spor organizasyonu olmadığını, aynı zamanda gençler arasında dostluk ve dayanışmayı güçlendiren bir etkinlik olduğunu vurguladı. Aydın, gençleri merkeze alan yönetim anlayışıyla bu tür organizasyonların artarak devam edeceğini söyledi.
Törende konuşan Kaymakam Eren Arslan da dereceye giren sporcuları tebrik ederek gençlerin başarısının önemine dikkat çekti. Program sonunda tüm branşlarda derece elde eden öğrencilere ödülleri takdim edildi.