Bursa'da Gençlik Haftasında 11 kilometrelik yeşil rota

Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında İnegöl’de düzenlenen doğa yürüyüşünde katılımcılar, 11 kilometrelik parkurda şehrin doğal güzelliklerini keşfetti. Yağmura rağmen yoğun ilgi gören etkinlik keyifli anlara sahne oldu.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2026 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2026 11:25

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı da kapsayan Gençlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde İnegöl’de geleneksel doğa yürüyüşü gerçekleştirildi. İnegöl Belediyesi Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) organizasyonunda, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen etkinlik doğaseverleri bir araya getirdi.

Hocaköy-Sarıpınar-İsaören güzergâhında oluşturulan 11 kilometrelik parkurda gerçekleştirilen yürüyüşte katılımcılar, İnegöl’ün doğal güzelliklerini yakından görme fırsatı buldu. Zaman zaman etkili olan yağmura rağmen doğaseverler parkur boyunca keyifli anlar yaşadı.

Etkinlik için katılımcılar şehir merkezinden otobüslerle Hocaköy başlangıç noktasına ulaştırıldı. Yürüyüşün startını İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger ile İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel verdi.

Hocaköy’den başlayıp Sarıpınar üzerinden devam eden parkur İsaören’de sona erdi. Yürüyüş boyunca katılımcılara çeşitli ikramlar da yapıldı.