
Eğitim kalitesinin yükseltilmesi, öğretim süreçlerinin etkinliğinin artırılması ve uygulamaların sağlıklı ilerlemesi amacıyla “Formatör Öğretmenler Toplantısı” düzenlendi.
1 Eylül 2025 tarihinde saat 14.00’te Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe, Bursa genelindeki 362 okuldan 381 formatör öğretmen katıldı. Ayrıca, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli (TYMM) kapsamında oluşturulan izleme-değerlendirme ve kitap komisyonlarında görev yapan öğretmenlerin de yer aldığı toplantıda toplamda yaklaşık 550 eğitimci hazır bulundu.
Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet ALİREİSOĞLU, öğretmenlerin eğitim sisteminin temel taşları olduğunu belirterek, geleceğin nesillerinin onların çabası ve inancı ile şekilleneceğini ifade etti. ALİREİSOĞLU, “Başarının anahtarı öğretmenlerin sürece olan inancı ve sahiplenmesidir” diyerek, öğretmenlerin çocukların rehberi ve rol modeli olarak eğitimin merkezinde yer aldığını söyledi.
İl Milli Eğitim Müdürü, toplantıda ayrıca sorunların çözümüne yönelik çalışmanın önemine dikkat çekti. Öğretmenlerin geri bildirimlerinin bakanlık tarafından titizlikle değerlendirildiğini ve sistemin her yıl geliştirilerek ilerleyeceğini vurguladı. Bu sürecin hem büyük bir sorumluluk hem de ulusal bir görev olduğunu ifade etti.
Toplantı boyunca Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin temel ilkeleri, uygulamadaki yansımaları ve öğretmenlerden gelen geri bildirimler paylaşıldı.
Formatör öğretmenlerin rehberliğinde yürütülecek projelerin kalitesinin artırılması ve il genelinde koordinasyonun sağlanması hedefiyle gerçekleştirilen buluşma, eğitim camiası tarafından büyük beğeni topladı.