Bursa’nın Gemlik ilçesinde çevre yolunda, hipermarket ve restoran çevresinde duygu sömürüsü yaparak vatandaşlara alışveriş yaptıran bir dilenci şebekesi, Gemlik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Zabıta ekipleri, bölgedeki ihbarları değerlendirerek şüpheli kişileri takibe aldı ve müdahale etti.
İZMİT’TEN GELDİKLERİ TESPİT EDİLDİÇevre yolundaki hipermarket ve restoranlar çevresinde dolaşan dilenciler, vatandaşlara çeşitli hikayeler anlatarak market alışverişi yapmalarını sağlıyordu. Yapılan araştırmalar sonucunda, dilencilerin İzmit'ten geldikleri tespit edildi.
Yanlarında 5 bin lirayı aşkın değerinde market malzemesi bulunan dilencilere, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 33. ve 37. maddeleri gereğince işlem yapıldı.
Gemlik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yakalanan dilencilere işlem yaparak, aldıkları ürünlere el koydu. Zabıta, malzemelere tutanak tutarak el koydu ve dilencilere yasal prosedürlere göre işlem başlattı. Zabıta yetkilileri, duygu sömürüsünün önüne geçmek amacıyla denetimlerin artarak devam edeceğini belirtti.
DUYGU SÖMÜRÜSÜNE KARŞI DENETİMLER ARTACAKGemlik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, vatandaşları bu tür dolandırıcılık faaliyetlerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Zabıta ekipleri, benzer olayların önlenmesi için denetimlerin artırılacağını ve bu tür şebekelerin engellenmesi için çalışmaların süreceğini açıkladı.