
Birinci derece deprem bölgesinde yer alan Bursa’da, deprem riskini azaltmaya yönelik çalışmalar hızla ilerliyor. Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerindeki Gemlik ilçesinde, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Gemlik Belediyesi’nin öncülüğünde, BURKENT ile GEMTAŞ iş birliğiyle yürütülen ‘Orkent Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde sözleşme imzalanarak sürece resmiyet kazandırıldı.
Gemlik Belediyesi Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde yapılan törende hak sahipleri, noter huzurunda sözleşmelerini imzaladı. Proje 156 mâlik, 239 konut ve 8 ticari bağımsız birim içeriyor.
BURKENT Genel Müdürü İnan Keser, kentsel dönüşümdeki yeni yaklaşımlarını ve hedeflerini açıkladı.
Keser, özellikle 239 konuttan oluşan projelerinin oldukça modern, çağdaş ve fizibilitesi düzgün yapıldığını vurguladı.
Süreci Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren'in öncülüğünde GEMTAŞ ile birlikte yürüttüklerini kaydeden İnan Keser, bu iş birliğinin Bursa için güzel bir örnek teşkil ettiğini belirtti. Keser, diğer ilçelerde de bu tür örnekleri geliştirmek istediklerini ve Bursa'yı modern, yeşil ve çağdaş bir kent haline getirme noktasında emek koymaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
GEMLİK İÇİN KENTSEL DÖNÜŞÜM VURGUSUGEMTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Uzun, Gemlik'in bir deprem bölgesi olduğuna dikkat çekerek, bu tarz kentsel dönüşüm projelerinin şehir için büyük önem taşıdığını belirtti.