
Bursa’nın Osmangazi ilçesinde Cumhuriyet’in 102. yılı, spor ve eğlencenin bir araya geldiği özel bir etkinlikle kutlandı. Yenilenen Soğukkuyu Mahallesi Basketbol Sahası’nda düzenlenen gösteri maçında, Bursaspor Basketbol Takımı ve Osmangazi Belediyespor oyuncuları sahada buluştu. Maç boyunca centilmenlik ve dostluk ön plandaydı, izleyiciler keyifli anlar yaşadı.
Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, açılışta yaptığı konuşmada sahayı sadece bir spor alanı olarak görmediklerini, aynı zamanda gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durmasını sağlayacak bir yaşam alanı olarak tasarladıklarını belirtti. Aydın, “Cumhuriyetimizin değerlerini gelecek nesillere aktarırken, sporu da bir araç olarak kullanıyoruz. Bu sahada gençler hem eğlenecek hem de sağlıklı bir yaşam için spor yapacak,” dedi.
Bursaspor Başkanı Sezer Sezgin de gençlerin sporla buluştuğu bu sahayı çok değerli bulduğunu ifade ederek, Cumhuriyet’in önemine vurgu yaptı.
Saha, modern tasarımı ve donanımıyla bölgeye yeni bir soluk getirdi. 31 Ekim etkinliği kapsamında düzenlenen gösteri maçı, tribünlerdeki coşkulu izleyiciler ve renkli etkinliklerle tamamlandı. Belediye yetkilileri, sahayı gençlerin ve halkın sürekli kullanımına açarak, sporun yaşamın bir parçası olmasını hedefliyor.