
Müge Demirci, 17 Nisan tarihinde Kestel’de kaldığı özel rehabilitasyon merkezinde kalp durması teşhisiyle hastaneye kaldırıldı. Kestel Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde 11 gün süren kritik sürecin ardından, 28 Nisan'da beyin ölümü tespiti yapıldı.
Bu zorlu süreçte hastane koordinatörlerinin görüştüğü kederli aile, organ bağışı kararıyla büyük bir fedakarlık sergiledi. Takvimler 30 Nisan’ı gösterdiğinde yapılan cerrahi müdahale ile Demirci’nin iki böbreği ve karaciğeri, organ bekleyen hastalara ulaştırılmak üzere uzman ekiplerce teslim alındı.
‘MÜGE’NİN HAYAT MİSYONU BAŞKA BEDENLERDE DEVAM EDECEK’Operasyonun detaylarına ilişkin bilgilendirmelerde bulunan Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Ayşegül Aydemir, hasta yakınlarına beyin ölümünün geri dönüşü olmayan tıbbi bir gerçeklik olduğunu ve bitkisel hayattan farklılıklarını tüm şeffaflığıyla aktardıklarını dile getirdi.
ORGAN NAKLİ HAYATİ ÖNEM TAŞIYORAileyle gerçekleştirilen kapsamlı görüşmelerde organ naklinin hayati önemine değindiklerini belirten Uzm. Dr. Aydemir, "Bu karar aile için oldukça güçtü; ancak Müge, yaşamı boyunca zorluklarla mücadele ederken çevresine fayda sağlamış bir insandı.
3 KİŞİYE HAYAT VERECEKAilesi de onun bu misyonunu devam ettirmek adına, vefatıyla da insanlara derman olabileceği kanaatine vararak bağışı kabul etti. Hastanemiz, bölge koordinasyon merkezi, il sağlık müdürlüğü ve üniversite ekipleriyle tam bir eş güdüm içinde çalışarak karaciğer ve iki böbreği başarıyla aldık. Bu organların üç ayrı birey için umut olmasını diliyoruz" şeklinde konuştu.