
Rebecca S., Almanya’dan Türkiye’ye getirildikten sonra ve devlet korumasındaki N.S.’den alınan örnekler Bursa Adli Tıp Kurumu’nda incelendi.
Hazırlanan raporda, Rebecca S.’nin çocuğun biyolojik annesi olma ihtimalinin %99,99 olduğu tespit edildi.
Yaşanan son gelişmeler sonrası, Mustafakemalpaşa Aile Mahkemesi’nde devam eden davada çocuğun velayetinin anneye verilmesiyle ilgili nihai karar merakla bekleniyor.
Rebecca S.’nin, 2019 yılında henüz 1 yaşında olan oğlu ile birlikte çocuğun babası Umut K.’nın Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki ailesinin yanına gittiği belirtildi.
İddiaya göre, kısa süre sonra Almanya’ya dönmesi yönünde baskı gören Rebecca S., bu talebi reddetti.
Bu sürecin ardından 1 yaşındaki N.S.’nin kaybolduğu ihbarı yapıldı. Uzun süre yürütülen arama çalışmalarına rağmen herhangi bir sonuç alınamadı.
Mustafakemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması kapsamında, geçtiğimiz şubat ayında Bursa İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Gasp, Cinayet ve Kayıp Şahıslar Bürosu özel bir ekip oluşturdu.
Titiz yürütülen çalışmalar neticesinde ekipler, 10 Mart’ta küçük çocuğu R.M.’ye ait evde buldu.
Yapılan sağlık kontrollerinin ardından çocuk devlet korumasına alındı.
Soruşturma kapsamında çocuğun babaannesi H.S. ile evin sahibi R.M., mahkeme kararıyla tutuklandı.
Öte yandan çocuğun babası Umut K.’nin yaklaşık 2 yıl önce yaşamını yitirdiği öğrenildi.
Adli sürecin kritik aşaması olan DNA sonucunun ardından, aile mahkemesinin çocuğun velayetiyle ilgili nihai kararı merakla bekleniyor.
Mahkemenin biyolojik anneye teslim konusundaki kararının kısa süre içinde açıklanması öngörülüyor.