
Bursa’da yıllardır çözülemeyen bir kayıp çocuk dosyası, emniyet güçlerinin yürüttüğü operasyonla aydınlatıldı. Mustafakemalpaşa ilçesinde yaşanan olayda, 1 yaşındayken ortadan kaybolan çocuk 7 yıl sonra bulundu.
İddiaya göre ilçede yaşayan Umut K., Almanya’da Rebecca S. ile tanışarak birlikte yaşamaya başladı. Çiftin 2018 yılında erkek çocukları N.S. dünyaya geldi. Bir süre sonra Umut K., Alman sevgilisi ve oğluyla birlikte annesi Hanife S.’yi ziyaret etmek için Bursa’ya geldi.
Bursa’da yaşanan ziyaret sırasında çift arasında ciddi bir tartışma çıktı. İddiaya göre Umut K., Almanya’ya geri dönmek istemediğini söyleyerek Rebecca S.’den oğlunu kendisine bırakmasını istedi. Tartışmanın büyümesi üzerine Umut K.’nin çocuğu kaçırma planı yaptığı öne sürüldü.
İddiaya göre Umut K., küçük oğlu N.S.’yi annesi Hanife S.’ye bırakarak bir akrabasının yanına götürülmesini istedi. Daha sonra Rebecca S. ile birlikte markete giden Umut K., eve döndüklerinde çocuğun kaybolduğunu söyledi. Oğlunu evde bulamayan Rebecca S. panik içinde polise başvurarak şikâyetçi oldu.
Olayın ardından Rebecca S., günlerce oğlunu aradı ve çocuğu kaçırdığından şüphelendiği Umut K. ile annesi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ancak yapılan arama çalışmalarında çocuğa ulaşılamadı. Bunun üzerine anne Rebecca S., umudunu kaybetmeden Almanya’ya geri döndü.
Yıllar sonra dosya yeniden gündeme geldi. Bu süreçte Umut K.’nin yaklaşık iki yıl önce kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi. Babaanne Hanife S.’nin de duruşmalara katılmaması üzerine hakkında arama kararı çıkarıldı.
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından oluşturulan 6 kişilik özel ekip, soruşturmayı derinleştirdi. Ekipler, haftada bir polis merkezine giderek imza atan babaanne Hanife S.’yi takibe aldı.
Yapılan teknik ve fiziki takipte, kadının belirli günlerde akrabası Recai M.’nin evine gittiği belirlendi. Polis ekipleri bu adresi yakın takibe aldı.
Elde edilen bilgiler doğrultusunda belirlenen adrese operasyon düzenlendi. Polis ekipleri, 7 yıldır aranan N.S.’yi harabe bir evde kıyafet ve çöp yığınları arasında bitkin halde buldu.
Sağlık ekipleri tarafından kontrol edilen 8 yaşındaki çocuk, daha sonra Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerine teslim edilerek devlet koruması altına alındı.
Yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ve çocuğun kaybolmasına ilişkin tüm detayların araştırıldığını belirtti. Olay, yıllar sonra çözülen kayıp çocuk vakalarından biri olarak dikkat çekti.