Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki itfaiye teşkilatını güçlendirmek amacıyla 100 itfaiye eri alımı için başvuran 450 adayı zorlu bir fiziki dayanıklılık testine tabi tuttu. Sınav, Vakıf Bera Spor Tesisleri’nde uzman itfaiyeciler tarafından özenle hazırlanan parkurda gerçekleştirildi. Adaylar, ağırlık taşıma, merdiven çıkma, slalom koşu, şınav, mekik ve araç kullanım yeteneklerini sergileyerek ilk 100’e girebilmek için kıyasıya mücadele etti.
İtfaiye Dairesi Başkanı Canalp Berkdemir, 450 başvuru arasından sadece 100 kişinin alım yapılacağı bilgisini verdi. Berkdemir, seçmelerin üç ana kategoride yapıldığını açıkladı: "Birincisi araç parkuru, ikincisi engelli spor parkuru, üçüncüsü ise mesleki bilgi ve yetenekler. Bu üç aşamanın ardından en yüksek puanı toplayan adaylar, Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde görev alacak" dedi.
Bursa'nın güvenliğini sağlayan önemli bir birim olan itfaiye teşkilatını daha da güçlendirmek adına yapılan alım süreci, uzun yıllar boyunca şehre hizmet edecek personel seçmeyi hedefliyor. 100 yeni itfaiye eri, Bursa'da can ve mal güvenliğini sağlamak için göreve başlayacak.