Bursa'da 40 kilograma ulaşan dev kabaklar şaşırttı!

Bursa’da geleneksel yöntemlerle yetiştirdiği kabaklardan iki tanesinin 40 kilo olduğunu gören çiftçi gözlerine inanamadı.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2025 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2025 10:12

Kendi tüketimi için yetiştirdiği sebzeleri toplamaya giden Yurdagül Çavdar, bahçesindeki bal kabaklarını iki haftadır kontrol etmiyordu. Soğuk havaların etkisini artırmasıyla son hasadı yapmak isteyen Çavdar, yaprakları araladığında tam 40 kilograma ulaşan iki dev kabakla karşılaştı. Gördüğü manzara karşısında büyük sevinç yaşayan üretici, o anları unutamayacağını söyledi.

‘TORUNUM KADAR OLMUŞ’

Bahçesinde yetiştirdiği dev bal kabaklarını görünce sevinçten onlarla konuşan Yurdagül Çavdar, “Kabaklarım nasıl olmuş böyle, maşallah. Otların arasına da saklanmışlar. Torunum kadar olmuş” diyerek şaşkınlığını paylaştı. 40 kiloya ulaşan dev kabaklar için özel bir çaba harcamadığını vurgulayan Çavdar, “Sadece damla sulama ve hayvan gübresi kullandım. Kimyasal gübrelerin yaptığını yapmaz hayvan gübresi. Yerini de sevdi demek ki...” sözleriyle doğal üretime olan güvenini dile getirdi.

Kabağın büyüklüğü nedeniyle bıçakla doğramanın mümkün olmadığını belirten Çavdar, ilk olarak testere kullanacaklarını, ardından daha küçük parçalara bıçakla ayıracaklarını söyledi.

BAĞIŞIKLIK DOSTU, KALP KORUYUCU

Sonbaharın gözdesi bal kabağı, yalnızca sofralara lezzet değil, vücuda da sağlık getiriyor. İçeriğindeki A, C ve E vitaminleri sayesinde bağışıklık sistemini destekleyen bu meyve, kalp sağlığını koruyor, hücre yenilenmesini teşvik ediyor ve kanser riskini azaltmaya yardımcı oluyor. Düzenli tüketildiğinde vücut direncini artıran bal kabağı, tam anlamıyla bir vitamin deposu.