Bursa’da 23 Nisan korteji! Büyükşehir Belediyesi bayram coşkusunu sokağa taşıdı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen kortej, şehrin merkez caddelerinde tam bir bayram havası estirdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2026 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2026 16:11

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 106. yıl dönümü vesilesiyle hazırladığı kapsamlı kutlama programının açılışını görkemli bir kortej yürüyüşüyle gerçekleştirdi.

Şehrin tarihi simgelerinden biri olan Çarşıbaşı Hanlar Bölgesi’nden yola çıkan kortej, Altıparmak Caddesi hattı boyunca ilerleyerek yürüyüşü Atatürk Stadyumu Kütüphanesi’nde tamamladı.

‘23 NİSAN, GELECEĞE DUYULAN GÜVENİN EN SOMUT GÖSTERGESİ’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba, kutlama programında yaptığı konuşmada 23 Nisan’ın tarihsel derinliğine vurgu yaptı. 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla milli iradenin resmen tescillendiğini hatırlatan Biba, bu müstesna günün çocuklara ithaf edilmesini istikbale yönelik sarsılmaz bir inancın nişanesi olarak nitelendirdi.

Çocukların ülkenin yarınlarını inşa edecek asıl güç olduğunun altını çizen Biba; yerel yönetim olarak eğitimden spora, sağlıktan sanata kadar her branşta çocukların yanında olmaya devam edeceklerini belirtti. Konuşmasını tüm çocukların bayramını tebrik ederek noktalayan Biba, daha müreffeh bir gelecek hedefiyle kararlılıkla çalışacaklarını dile getirdi.