
Bursa’da 4 gün süren ve binlerce hektarlık alanı etkileyen orman yangınlarının ardından yaralar sarılmaya devam ediyor. Söndürme ve soğutma çalışmalarının sürdüğü süreçte, Bursa Büyükşehir Belediyesi yangının psikolojik etkilerini azaltmak amacıyla çocuklara yönelik özel bir etkinlik düzenledi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'na bağlı Kültür Şube Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Gezici Sanat Atölyesi, yangından etkilenen çocuklara destek vermek amacıyla Gürsu TOKİ bölgesine gitti. Etkinlikte, çocuklar eğitmenler eşliğinde resim çizdi, yaratıcı hikâyeler yazdı ve oyunlarla stres attı.
Atölye kapsamında “Sevgili Dünya” temasıyla resimler yapan çocuklar, hayal ettikleri doğayı ve duygularını kâğıda aktardı. Yangınlar nedeniyle endişe içinde kalan minikler, bu etkinlikle bir nebze de olsa moral buldu. Renkli kalemler, boya fırçaları ve çocukların kahkahaları, yaşadıkları travmanın izlerini hafifletmeye yardımcı oldu.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gezici Sanat Atölyesi uygulamasını yalnızca Gürsu ile sınırlı tutmayacak. Belediye yetkilileri, önümüzdeki günlerde diğer yangın bölgelerinde de benzer etkinliklerin düzenleneceğini ve çocukların yeniden gülümsemesi için çalışmaya devam edeceklerini açıkladı.
TOPLUMSAL DAYANIŞMANIN GÜCÜBu örnek etkinlik, afet sonrası yalnızca fiziksel değil, duygusal iyileşmenin de ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bu anlamlı girişimi, hem çocuklar hem aileleri için büyük moral kaynağı oldu.