
Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki bir alışveriş merkezinde 23 Eylül 2023 tarihinde yaşanan silahlı kavga sonrası açılan davanın ikinci duruşması sırasında Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda şiddetli bir saldırı gerçekleşti.
Kemal Ergün, oğlu Tolga Ergün’ün tekerlekli sandalyesine gizlediği tabanca ile tutuklu sanıklar Mertcan Akça ve Köksal Akça’ya defalarca ateş açtı.
Yaklaşık 30 kişinin bulunduğu duruşma salonunda panik yaşanırken, avukatlar ve basın mensupları koltukların altına saklanarak canlarını kurtarmaya çalıştı.
Açılan ateş sonucu tutuklu sanıklar olay yerinde hayatını kaybederken, Jandarma Uzman Çavuşlar Nurettin Yaşar ve Uğur Bulut ağır yaralandı. Hastanede tedavi altına alınan Nurettin Yaşar, yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu.
YENİ GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI
Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, adliye binasındaki tüm kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Yeni görüntülerde Kemal Ergün’ün engelli oğlunu tekerlekli sandalye ile X-Ray cihazının yanından geçirerek adliyeye giriş yaptığı net şekilde görüldü. Ergün, silahı oğlunun sandalyesindeki tuvalet bölümüne yerleştirdiğini ve ses çıkmaması için bez ve yatak koruyucu ile sardığını ifade etti.
Bursa Adliyesi’ndeki silahlı saldırının yeni görüntüleri ortaya çıktıBursa Adliyesinde 1,5 yıl önce yaşanan silahlı saldırıya ilişkin yeni güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. #bursahttps://t.co/OL6MO1g5qw pic.twitter.com/NzizAIlYHO
— Bursa Hayat (@bursahayatcomtr) February 7, 2026SORUŞTURMA VE YARGILAMA SÜRECİ
Cinayet Büro Amirliği tarafından yürütülen soruşturmada, saldırıya karışan ve olayda ihmali olduğu değerlendirilen bazı kamu görevlileri dahil 10 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında Kemal Ergün ve birlikte hareket ettiği bazı şüpheliler tutuklanırken, iki kamu görevlisi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında, Kemal Ergün’e şehit jandarma personeline yönelik eylemi nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet hapis, diğer eylemleri nedeniyle ise toplamda uzun süreli hapis cezaları verildi. Diğer beş sanığın ise beraatine hükmedildi.