
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) akademisyenleri, gerçekleştirdikleri yenilikçi ve özgün araştırmalarla uluslararası alanda dikkat çekmeyi sürdürüyor.
ABD'DEN DE PATENT ONAYIBursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) akademisyenlerinin arı ekmeği üzerine yaptıkları yenilikçi çalışma, önce Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmesinin ardından Amerika Birleşik Devletleri'nden de patent almayı başardı.
AKADEMİK İŞ BİRLİĞİYLE HAYAT BULDUBu başarılı çalışmada, BTÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nden Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Aycan Yiğit Çınar, Biyomühendislik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Gökçe Taner ve Polimer Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Meral Akkoyun Kurtlu ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bursa Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi doktorlarından Doç. Dr. Faruk Toktaş yer aldı.
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) akademisyenlerinin patentini aldığı arı ekmeği temelli biyokompozit nanolif, özellikle sağlık alanında çığır açabilecek potansiyele sahip. Bu yenilikçi buluş, yapay damar üretiminden protezlere, doku destek materyallerinden kanama durdurucu ürünlere ve yara bakımında kullanılan çeşitli malzemelere kadar geniş bir yelpazede uygulama imkanı sunuyor. Özellikle enfekte olmuş veya açık yaraların tedavisinde lokal olarak kullanılabilecek bu nanolifler, iyileşme süreçlerine önemli katkılar sağlayabilir.