BTSO'da Türkiye-Macaristan ticaret köprüsü kuruldu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ev sahipliğinde gerçekleşen "Macaristan ile Ticaret ve İşbirliği" seminerine katılan Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Miklos Bujaky, önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2025 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2025 13:03

BTSO ve Macaristan İhracatı Teşvik Ajansı (HEPA Türkiye) iş birliğiyle “Macaristan ile Ticaret ve İşbirliği” semineri gerçekleştirildi. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan’ın ev sahipliği yaptığı programa, Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Miklos Bujaky, HEPA Türkiye Genel Müdürü Yalçın Orhon, HEPA Türkiye Ülke Müdürü Emre Cihad Sönmez ve Bursa iş dünyası temsilcileri katılım sağladı.

TİCARETTE YENİ FIRSATLAR

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, Macaristan'ın Balkanlar, Türkiye ve Doğu Avrupa'yı birbirine bağlayan önemli bir ticaret üssü olduğunu belirtti. Koçaslan, otomotiv yan sanayi ve makine sektörlerinde büyük iş birliği fırsatlarının bulunduğunu ifade etti.

MACARİSTAN’DAN TÜRK İŞ DÜNYASINA TAM DESTEK

Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Miklos Bujaky, Macaristan ile ticaret yapmak isteyen Türk şirketlerine her aşamada destek verdiklerini söyledi. Macaristan’dan ihracat yapan firmalara da teşvik ve rehberlik sağladıklarını belirten Bujaky, Türkiye’yi “kardeş ülke” olarak gördüklerini vurguladı.

MACARİSTAN, AVRUPA PAZARI İÇİN STRATEJİK BİR LOJİSTİK ÜS

HEPA Türkiye Genel Müdürü Yalçın Orhon, Türkiye ile Macaristan arasındaki karşılıklı ticaret ve yatırım ilişkilerinin gelişebilmesi için öncelikle sağlam bir iş ekosisteminin kurulması gerektiğini vurguladı. Macaristan’ın Avrupa Birliği üyesi olmasının yanı sıra kıtanın merkezinde yer almasının, ülkeyi önemli bir lojistik merkez haline getirdiğini ifade etti.