
Bursa’nın ticaret ve yaşam merkezlerinden Çarşamba semti, uzun süredir çözülemeyen kaldırım işgali sorunuyla boğuşuyor. Bölgedeki birçok cadde ve sokakta araçlar, yayalara ait alanları adeta ikinci bir otopark olarak kullanıyor. Bu durum, özellikle kalabalık saatlerde yayaların güvenli ve rahatça yürüme imkanını tamamen ortadan kaldırıyor.
Kaldırımların bu şekilde kullanılması, başta yaşlılar ve engelli bireyler olmak üzere tüm yayaların trafikte tehlikeli manevralar yapmasına yol açıyor.
Bölgede esnaflık yapan bir vatandaş, sorunun kronikleştiğini belirterek tepkisini dile getirdi:
"Her gün aynı manzara. Uyarılar geldi ama kalıcı bir çözüm getiremediler. Araba sahiplerinin de bilinçlenmesi gerekiyor. En çok da yaşlılar zorlanıyor. Engelli rampalarının bile kapatıldığını görüyoruz, bu kabul edilemez."
DENETİMLER YETERSİZ KALIYORSorunun çözümü için Bursa Büyükşehir Belediyesi ve ilçe zabıta ekiplerinin zaman zaman denetimler yaptığı bilinse de, vatandaşlar denetim sıklığı ve uygulanan cezaların caydırıcılık açısından yetersiz olduğunu düşünüyor.
Mahalle sakinleri, sürekli tekrar eden bu işgallerin önüne geçilmesi için Zabıta ve Trafik ekiplerinin daha sık ve ağır yaptırımlar uygulaması gerektiği konusunda hemfikir. Kaldırımların asli görevine dönmesi ve şehir düzeninin korunması adına yetkililerden acil ve kalıcı çözümler bekleniyor.