
Osmangazi Belediyesi, Türk tiyatrosunun yaşayan efsanelerinden Genco Erkal için anlamlı bir geceye ev sahipliği yaptı. “Bir Ustanın İzinde: Genco Erkal Anma Gecesi” adıyla düzenlenen etkinlikte, tiyatroya adanmış bir ömür belgesellerle, anılarla ve sahne performanslarıyla anıldı.
Osmangazi Gösteri Merkezi’nde gerçekleşen geceye CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, belediye yöneticileri ve çok sayıda sanatsever katıldı. Gecenin onur konuğu, belgesel yapımcısı ve yönetmen Selçuk Metin olurken, izleyiciler Genco Erkal’ın yaşamına dair hem duygusal hem de ilham verici bir yolculuğa çıktı.
Geceye damgasını vuran isim ise Genco Erkal’ın yakın dostu Selçuk Metin oldu. Yönetmenliğini üstlendiği iki ayrı Genco Erkal belgeselinden kesitler paylaşan Metin, pandemi sürecinde çekilen yapımın perde arkasına dair detayları anlattı. “Tiyatroya adanmış bir ömürden, hep dik duran bir insandan söz ediyoruz” diyen Metin, senaryonun Genco Erkal tarafından yazıldığını ve bu disiplinin projeye yön verdiğini ifade etti.
Etkinlik boyunca, “Yalınayak Sokrates” ve “Can” oyunlarından kısa bölümler sahnelenirken, The Beatles’ın “Imagine” eserinden uyarlanan “Düşün Ki” ve Moğollar’dan “Issızlığın Ortasında” parçaları geceye müzikal bir tat kattı. Nazım Hikmet Oratoryosu’ndan “Ben İçeri Düştüğümden Beri” şiiriyle başlayan şiir dinletisi ise izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.
Uludağ Üniversitesi Oyuncuları ve Rezonans Kulübü’nün sahnedeki performansları gecenin etkileyici anlarından biri oldu. Gençlerin ustaya saygı duruşu niteliğindeki katkısı izleyiciler tarafından büyük alkış aldı.
Gecenin sonunda CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, etkinliğe katkı sunan öğrenci gruplarına teşekkür plaketi verirken, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir de Selçuk Metin’e teşekkür ederek plaket takdim etti.