
Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) bünyesinde başlayan seçim maratonunun ilk ayağı tamamlandı. BESOB Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen Bursa Fırıncılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Genel Kurulu’nda, üyeler güven tazeledi. İki adayın kıyasıya yarıştığı seçimde 123 üye sandık başına gitti. Mevcut Başkan Osman Çırakoğlu 76 oy alarak yeniden başkanlık koltuğuna otururken, rakibi Şenol Gürcüoğlu 47 oyda kaldı. Bu sonuçla Çırakoğlu, yeni dönem için fırıncı esnafından bir kez daha yetki almış oldu.
‘BURSA ESNAFINA YAKIŞAN BİR TABLO’BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit’in divan başkanlığını yürüttüğü toplantıya; İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, çok sayıda oda başkanı ve esnaf katılım sağladı.
Seçimlerin centilmenlik ve ortak akıl çerçevesinde geçmesi gerektiğini vurgulayan Bilgit, "Bu birliktelik tablosu Bursa esnafının gücünü yansıtıyor," dedi.
100 odayı kapsayan dev maraton, 8 Ocak Perşembe günü gerçekleştirilecek Hırdavatçılar, Hurdacılar, Esnaf Sanatkarlar ve İnegöl Terziler Odası seçimleriyle sürecek.