BESAŞ Ramazan pidesi bu yıl da ekonomik! Fiyatı belli oldu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, belediye iştiraki BESAŞ’ın Ramazan pidesinin fiyatını açıkladı. Geçen yıl 20 liradan satılan 450 gram pideye yüzde 25 zam yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2026 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2026 13:01

Bursa’da Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte vatandaşların merakla beklediği BESAŞ pide fiyatları belli oldu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yaptığı açıklamada 450 gramlık BESAŞ Ramazan pidesinin 25 TL olacağını duyurdu.

Başkan Bozbey, pidelerin hem sağlıklı hem de uygun fiyatlı olduğunu vurgulayarak, “Sağlıklı ve uygun fiyatlı pidelerimizi, BESAŞ satış noktalarında piyasa fiyatının yarısına hemşehrilerimize ulaştırıyoruz. Ramazan ayında pidesiz ev, iftarda bütçeyi dert eden tek bir hanemiz kalmasın diye her sofraya bereketi ulaştırmak için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki BESAŞ’ta 450 gram Ramazan pidesi 25 TL. Sağlıklı ve uygun fiyatlı pidelerimizi, BESAŞ satış noktalarında piyasa fiyatının yarısına hemşehrilerimize ulaştırıyoruz. Ramazan ayında pidesiz ev, iftarda bütçeyi dert eden tek bir hanemiz kalmasın… pic.twitter.com/tgJNWmbdN7

— Mustafa Bozbey (@mustafabozbey) February 17, 2026

GEÇEN YIL İLE FİYAT KARŞILAŞTIRMASI

BESAŞ, geçtiğimiz yıl 450 gram Ramazan pidesini 20 TL’den satışa sunmuştu. Bu yıl ise gramaj değişmezken fiyat 25 TL olarak belirlendi. BESAŞ’ın kaliteli, ekonomik ve lezzetli Ramazan pidesi bu yılda sofralarda yerini alacak.

FIRINCILAR ODASININ FİYAT TARİFESİ

Bursa Fırıncılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın açıkladığı yeni tarifeye göre ise 400 gram sade Ramazan pidesi 40 TL, 400 gram yumurtalı pide 50 TL olarak belirlendi. Bu rakamlarla karşılaştırıldığı BESAŞ’ın piyasa fiyatının yarısına satış yaptığı görülüyor.

HER SOFRAYA RAMAZAN PİDESİ

BESAŞ’ın hedefi, her hemşehrinin iftar sofrasına ekonomik ve sağlıklı pideleri ulaştırmak. Başkan Bozbey, BESAŞ satış noktalarında vatandaşların Ramazan bereketini rahatlıkla yaşayabileceğini belirtti.