
Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi iş birliğiyle hayata geçirilen eğitim programı, öğretmenlerin dijital yetkinliklerini artırmayı hedefledi.
“Öğretmenler İçin Üretken ve Ajan Temelli Yapay Zeka 101” başlığıyla düzenlenen eğitimde, yapay zekanın eğitimdeki rolü çok yönlü olarak ele alındı.
ÜÇ GÜNLÜK UYGULAMALI EĞİTİM PROGRAMI12-13-14 Mayıs 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitim programında lise öğretmenleri, yapay zeka teknolojilerini yakından tanıma fırsatı buldu. Katılımcılar; üretken yapay zeka araçları, ajan temelli sistemler ve dijital asistan uygulamalarını uygulamalı olarak deneyimledi.
Eğitim kapsamında yapay zekanın sadece içerik üretiminde değil, aynı zamanda ders planlama, ölçme-değerlendirme ve öğrenme süreçlerinin kişiselleştirilmesinde nasıl kullanılabileceği detaylı şekilde anlatıldı.
Ayrıca okul içi iş akışlarında yapay zeka destekli sistemlerin nasıl verimlilik sağlayabileceği uygulamalarla gösterildi.
ÖĞRETMENLERE BRANŞ BAZLI YAPAY ZEKA SENARYOLARIProgramda “ajan temelli yapay zeka” yaklaşımı da ele alındı. Öğretmenlerin kendi branşlarına yönelik yapay zeka kullanım senaryoları geliştirmeleri teşvik edildi.
Bu kapsamda katılımcılar, ders içeriklerini daha etkili hale getirecek dijital çözümler üzerinde çalışma imkanı buldu.
BEBKA yetkilileri, bölgedeki insan kaynağının geleceğin yetkinlikleriyle güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak eğitimde yenilikçi teknolojilerin yaygınlaştırılmasının önemine dikkat çekti.
Kuruluş, dijital dönüşüm ve yapay zeka tabanlı eğitim uygulamalarına yönelik çalışmaların devam edeceğini açıkladı.
EĞİTİMDE GELECEK ODAKLI YAKLAŞIMProgramın, öğretmenlerin dijital araçları daha etkin kullanmasını sağlayarak eğitimde kaliteyi artırmayı hedeflediği ifade edildi. Eğitim sonunda katılımcıların, yapay zekayı sınıf içi süreçlere entegre edebilecek bilgi ve beceri kazandığı belirtildi.