
Osmangazi Belediyesi, tarımsal kalkınmayı desteklemek ve kentin üretim potansiyelini artırmak amacıyla kurduğu Gazi Tarım A.Ş. aracılığıyla ata tohumundan üretilen doğal sebzeleri Kent Lokantası mutfağına gönderiyor. Bu sebzeler, kimyevi gübre ve tarım ilacı kullanılmadan yetiştiriliyor.
Gazi Tarım A.Ş., Hamidiye Tarım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile yaptığı iş birliği kapsamında 10 dönümlük alanda deneme üretimleri gerçekleştiriyor. Yaz aylarında domates ve patlıcan, kış aylarında ise ıspanak ve pırasa gibi sebzeler yetiştiriliyor.
Gazi Tarım A.Ş. Genel Müdürü Arca Atay, üretim süreci hakkında "Toprak çok verimli ve üretimimiz tamamen doğal. Kimyevi gübre veya tarım ilacı kullanmıyoruz. Yanmış hayvan gübresi ile besliyoruz. Böceklerle doğal ekosistemi koruyoruz. Ata tohumundan ürettiğimiz ürünler, eski lezzetleri sofralara getiriyor." dedi.
Kent Lokantası’na gönderilen sebzelerle hazırlanan yemekler, vatandaşlara uygun fiyatla sunuluyor. Atay, kış sebzelerine ıspanak ve pırasa ile başladıklarını, baharda ise bakla ve bezelye gibi ürünlerin de menüye dahil edileceğini belirtti.
Başkan Erkan Aydın, Kent Lokantası’nda günlük yaklaşık bin kişinin yemek yediğini ifade ederek, doğal ve yöresel ürünlerle hazırlanan yemeklerin lezzetinin ön plana çıktığını belirtti. Aydın, "Bursa'nın kalbinde, Osmanlı mirası verimli topraklarda yetiştirilen ata tohumlu sebzelerle sağlıklı ve lezzetli üretim yapıyoruz. İnsanlar ev yemeği tadında yemekleri uygun fiyata tüketsin istiyoruz." açıklamasında bulundu.