
‘2050 Bursa Rapsodisi Ulusal Beste Yarışması’nın final konseri, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Orkestra Şube Müdürlüğü iş birliğiyle Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesi’nde yapıldı. Yarışma, kentimizin kültürel mirasından ilham alan eserleri sahneye taşırken, Bursalı sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.
‘2050 Bursa Rapsodisi’ yarışmasının dört finalist eseri, seçkin jüri üyeleri Rengim Gökmen, Hasan Uçarsu, Oğuzhan Balcı, Özkan Manav ve Cihat Aşkın tarafından belirlendi. Eserler, şef Murat Cem Orhan yönetimindeki Bursa Oda Orkestrası tarafından sahnede ilk kez icra edildi.
‘2050 Bursa Rapsodisi’ Ulusal Beste Yarışması’nda birincilik ödülü, ‘Erguvan’ adlı eseriyle Arda İşkol’un oldu ve 150.000 TL kazandı. İkincilik ödülü, ‘Bursa Rapsodisi’ adlı eseriyle Ortaç Aydınoğlu’na 100.000 TL, üçüncülük ödülü ‘Yaylı Çalgılar İçin Konçerto’ adlı eseriyle Volkan Laledağı’na 75.000 TL olarak verildi. Mansiyon ödülünü ise ‘Bursa İzlenimleri’ adlı eseriyle Boran Mert aldı ve 50.000 TL ile ödüllendirildi.