
Samsun'un İlkadım ilçesi Zafer Mahallesi’nde bir ikametten yaklaşık 20 bin TL nakit para çalınması üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri inceleme başlattı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda, hırsızlık olayını 31 yaşındaki Saniye G. ile 13 yaşındaki oğlu Ç.G.’nin gerçekleştirdiği belirlendi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Saniye G., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
KESİNLEŞMİŞ CEZASI VE YENİ MAHKEME KARARI
Samsun 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında hakim, Saniye G.’yi "hırsızlık" suçundan 2 yıl 9 ay 18 gün, "konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan ise 1 yıl hapis cezasına çarptırdı. Toplamda 3 yıl 9 ay 18 gün ek hapis cezası alan sanığın tutukluluk halinin devamı kararlaştırıldı.
Yapılan adli incelemelerde, Saniye G.’nin evden hırsızlık suçundan 60 ayrı suç kaydının ve daha önceden kesinleşmiş 65 yıl 10 ay 10 gün hapis cezasının bulunduğu kayıtlara geçti.
İNFAZ ERTELEME DURUMU VE YASAL DÜZENLEME ÖNERİSİ
8 çocuk annesi olan Saniye G.’nin, en büyüğü 13 yaşında, en küçüğü ise 6 aylık olan çocukları nedeniyle mevcut yasal düzenlemeler kapsamında daha önceki cezalarının infazının ertelendiği belirtildi. Sanığın ceza infazından kaçınmak amacıyla sık aralıklarla doğum yaptığı iddia edildi.
Saniye G. hakkında tutuklama kararı veren Sulh Ceza Hakimi, sanığın hukuki boşluklardan yararlanarak infazı geciktirdiğine dikkat çekerek konuyu Adalet Bakanlığı Mevzuat Genel Müdürlüğü’ne taşıdı. Hakimin Bakanlığa, Türk Ceza Kanunu’ndaki benzer maddeler referans gösterilerek, hamilelik ve doğum gerekçesiyle sağlanan infaz erteleme hakkının belirli bir sınırlandırmaya tabi tutulması yönünde resmi öneride bulunduğu öğrenildi.