
Pozantı-Adana otoyolu üzerinde meydana gelen olayda, içerisinde onlarca yolcu bulunan bir şehirlerarası otobüste yangın çıktı. Akçatekir rampası mevkiinde yaşanan olayda, alevlerin otobüsü sarmasıyla otoyol trafiğinde korku dolu anlar yaşandı.
KAPTANIN DİKKATİ FACİANIN ÖNÜNE GEÇTİEdinilen bilgiye göre, Ali Osman Ulusoy firmasına ait olan ve Adana’dan Kayseri istikametine seyir halinde olan otobüsün motor kısmından dumanlar yükselmeye başladı. Durumu fark eden otobüs kaptanı, aracı hızlıca emniyet şeridine çekerek kapıları açtı. Otobüste bulunan 39 yolcu, alevler tüm aracı sarmadan saniyeler önce güvenli bir şekilde tahliye edildi.
ALEVLER ÇALILIK ALANA SIÇRADIYolcuların tahliyesinden kısa bir süre sonra rüzgarın da etkisiyle otobüsü tamamen alevler sardı. Otobüsten çıkan kıvılcımlar otoyol kenarındaki çalılık alana da sıçrayarak küçük çaplı bir yangına daha neden oldu. İhbar üzerine olay yerine Adana ve Mersin Büyükşehir Belediyelerine bağlı itfaiye ekipleri sevk edildi.
OTOBÜS KULLANILAMAZ HALE GELDİİtfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın sonrası yolcu otobüsü tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmaması teselli kaynağı oldu. Tahliye edilen 39 yolcu, bölgeye gönderilen başka bir otobüs gelene kadar yakındaki bir dinlenme tesisinde misafir edildi.
Yangının kesin çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.