Hava Durumu

Varacağın hedefi sabır ve şükür belirler

Yazının Giriş Tarihi: 13.10.2019 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.10.2019 07:00

Bazen hayatta her şey yolunda gitmez. Hani varmak istediğin hedef için her şeyi planlar, yolu inceler ve navigasyonu açarsın... Sonra planlamadığın bir şekilde hata yaparsın, yolun şaşar. Halbuki seni sesli yardım sistemi hangi yöne gideceğin konusunda uyarmıştır. Ama sen bir anlık hata ile belki yön kavramını tam bilemeyerek yanlış yollara girersin. Bu her şeyin sonu değil. Biraz geç ulaşabilecek de olsan senin için yeni yollar belirlenir. Bu kez daha dikkatli olursun daha az hata yapmak için, hatta hiç hata yapmamak için. Hani insan hata yapmak, yanlışa sapmak için yola çıkmaz da, doğru diye çıktığı yolda bazen ayağı kayar bazen de rotası şaşar. Çünkü insanı Allah, hata yapabilen bir varlık olarak yaratmış ve ona hatasını telafi için de tevbe kapısı gibi yeni yollar belirlemiştir.

Yeter ki hedefinden vazgeçmesin. Yeter ki varacağı yolun adını bilsin. Gerisi kaderi ilahi... Çünkü insanı kendi iradesine bırakıp nereye gideceğine izin veren de, şaşırdıkça yeni yollar belirleyen de Allah!

Tüm bu hatalar ve sıkıntılar karşısında gösterdiğin sabır ile varacağın hedef belirlenir.

Bazen de her şey hiç olmadığı kadar yolunda gider. Elini kolunu nereye koyacağını, kendini nereye sığdıracağını bilemezsin. İşte bu durum karşısında da gösterdiğin şükür, yine senin varacağın hedefi belirler. Aslında Allah kulun makamını kulun iradesi dahilinde gösterdiği sabır ve şükürle belirler.

Değil mi ki küçücük bir yaprağın kıpırdamasından, dünyanın dönüşüne kadar her şey onun idaresinde, öyleyse sen Allah de ötesini bırak. Varlık anında şükrünü hakkıyla eda et. Yokluk anında da sakın imtihanından kimseye etme şikayet. Veren de O... Alan da. Sen teslim ol. Gerisini O'na havale et.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.