Hava Durumu

Kulun teslimiyeti kalbin muhabbetinde gizli...

Yazının Giriş Tarihi: 11.02.2018 07:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.02.2018 07:28

Biz sadece istiyoruz... Neyi, nasıl isteyeceğimizi henüz öğrenemedik.

Hayırlısı diye bir kelime var isteklerimizin başına getirmemiz gereken... Biliyor, fakat unutuyoruz...

Kelebek istediğimizde tırtıl verirse Mevla, memnun olmuyor, üzülüyoruz. Hâlbuki kelebeğin ömrü tırtıldan daha uzun belki de... Kelebek kısa bir süre özgürce uçacak, fakat tırtıl sana kelebek olmayı öğretecek. Rengârenk kelebeğin özgür fakat kısacık yaşadığı hayattan önce, kendisine sunulan tırtıl olma şansıdır. Tırtıl; önce tertemiz dut yapraklarıyla beslenir ve büyür.

Tıpkı senin bu dünya hayatında besleneceğin ilim, irfan, edep, terbiye gibi... Sonra tertemiz bir koza örer etrafına, kendisi örer bunu, kimseden yardım beklemez. Bembeyaz bir iplikle örer ve kapatır kapısını, içeride kalmaktan korkmadan... Nefessiz kalıp ölürüm diye endişe de duymaz. Çünkü teslimdir onu koruyan sahibine... Sen de bu kirli dünya hayatında ilim, irfan, takva ile beslendikten sonra tertemiz bir koza ör etrafına edepten, terbiyeden... Kimseden yardım bekleme, bak küçücük, güçsüz tırtıla korkmadı o, sen de dene...Koy başını her gün yastığa, korkma vicdanınla yüzleşmekten... Huzurla kapat gözlerini, endişe etme gününü tertemiz geçirdiysen!

Sahi sen hiç korkuyor musun gece yatarken, ya bugün sabah olmazsa, güneş doğmazsa diye?

Hiç korkuyor musun bu gece uyurken nefessiz kalır, ölürsem diye ? Bugün akşam olacak mı? Hava kararacak mı diye, merak ediyor musun hiç?

Etmiyorsun!

Çünkü farkında olmadan teslimsin sahibine... Şimdi daha da teslim olmayı dene...

Tertemiz bir koza ördüysen etrafına, kendini bırak Rabbine !

Hayırlısı de!

Bak ne güzel kelime...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.