Hava Durumu

Hoşgeldin ramazan bizi de hoş bulasın...

Yazının Giriş Tarihi: 05.05.2019 06:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.05.2019 06:57

Rahmet ayı, oruç ayı, Kur'an ayı ramazan geldi şehrimize, evimize, gönlümüze...
Hoş geldi ve bizi de hoş bulur İnşaAllah...
EbûHüreyre'den (ra) rivayet edilir ki; Resulullah (sav) şöyle buyurdular : "Bir topluluk Allah'ın evlerinden birinde toplanır, Allah'ın kitabını okur, aralarında müzakere ederlerse, mutlaka üzerlerine manevî bir huzur iner, kendilerini rahmet kaplar, melekler kuşatır, Allah da katındaki melekler arasında onları anar."
Orucun aç bırakarak terbiye ettiği ruhlarımızı, Kur-an okuyarak, dinleyerek, mukabele ederek kana kana doyuracağımız fırsat mevsimindeyiz. Ramazana hep hoş geldin deriz, çünkü o hoş gelir de, bizi hoş bulur mu acaba?
Biz onu karşılamak için hangi güzel hazırlıklar da bulunuruz? Önce ruhumuzu, kalbimizi, sonra bedenimizi, evimizi arındırdık mı bu misafiri karşılamak için.
Ramazanın bu ilk gecesinde gönlümüzü, aklımızı açacağımız ve hayatımıza mutlaka aktarmamız gereken en önemli mesaj Kur'an-ı Kerim'dir. Dünyamızı da, ahiretimizi de güzelleştirmenin yolu, kılavuzumuz olan Kur'an-ı Kerim'dir.
İyiyle kötüyü, doğruyla yanlışı, günahla sevabı birbirinden ayırmamıza yardımcı olan Kur'an-ı Kerim'dir.

Bu veya daha bunun gibi sebeplerle hatimlerimizi okurken, mukabelelerimizi takip ederken, düşüneceğimiz şey bu olmalıdır. Oruçlarımızı tutarken hatırımızda olmalıdır. Kur'an'sız Ramazan olmaz. Kur'an-ı Kerim'in hayata aktarılmadığı bir ramazan ya eksiktir yada yaşanmamıştır.
Gönül alemimizi, akıl dünyamızı, bedenimizi, ruhumuzu güzelleştirecek, nefsimizi terbiye edecek, bizi şeytanın vesveselerine karşı koruyacak olan Kur'an-ı Kerime sımsıkı sarılmak için, Allah'ın bize sunduğu bu güzel fırsatı en mükemmel şekilde değerlendirebilmek için, niyetlerimizi hep taze tut ramazan...
Bu yıl da HOŞGELDİĞİN gibi sen de bizi "HOŞ" bul ramazan...
 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.