Hava Durumu

Gelecek çağa uygun nesiller yetişiyor mu?

Yazının Giriş Tarihi: 01.04.2018 07:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.04.2018 07:15

Kendimizi, ailemizi ve çocuklarımızı yakıtı insanlar ve taşlar olan azaptan korumak isterken, 'gelecek çağa uygun nesiller yetiştirin' sözünün ardına sığındık. Ve şimdiyi, geçmişi, değerlerimizi, kültürümüzü unuttuk.

Yeni gelişen teknolojinin faydalarından, eğitim sistemimizin kolay ulaşılabilir olmasından, nimetlerin zenginliğinden faydalanmak yerine en zararlı olanlarını seçtik kendimize. Adını da çağa ayak uydurmak koyduk. Bize emanet edilen ailemizi kaybettik bu çağın içinde.

Eskiden yok olan çok şeyin, şimdi çok oluşundan rahatsızız.

Yanlış giden bir şeyler var ve bir yerlerde kaydırma yapıyoruz.

Çocuklarımızın emanet olduğunu unuttuk ve onları kendimiz için yetiştirme derdine düştük.

Onlar için gelecek hazırlarken bir nefes uzağa gidip ahiret için hazırlığı unuttuk. Türkçeyi, matematiği, İngilizceyi öğrensinler, akademik başarıyı elde etsinler istedik. Saygıyı, sevgiyi, merhameti öğretmeyi unuttuk.

 İlmin önemini vurgularken, ilmi öğretene saygıyı ve teslimiyeti unuttuk. Çocuklarımıza ders veren öğretmenlerine not vermelerine alkış tuttuk. Edebi, ahlakı, saygıyı unuttuk.

 Ailenin mahremiyetini sosyal ortamlarda sebepsizce savurduk. Beğenilme ve takip edilme duyguları eskiden korkutucu bir sözlük anlamı içerirken, şimdilerde zirveye tırmanış anlamına geliyor. Çocuklarımız için zaman ayıramayacak kadar çok çalışıyoruz ve çocuklarımıza zaman ayırılması için varlığımızı ortaya döküyoruz. Biz henüz yanlışların doğruları götürdüğü eğitim sistemine alışamadık.

Bir kelam öğrenebilmek için günlerce yolculuk yapan ecdadımızın, eğitim sisteminin ayaklarına serildiği halde okumayan, çok zeki fakat çalışmayı sevmeyen nesli olduk.

Dizi izlerken benimsetilen mesajlarla uyutulan, sosyal medya ile gösterişe alıştırılan, OKUmak kelimesinin anlamını diploma almak olarak düşünen, tek hedefi adının önüne bir ad daha ekleyip, mevki ve makam sahibi olayım diye didinen, bu da olmadı 'makam sahibi bir dayım olsun yeter' diye avunan nesil olduk.

Çağa ayak uydurduk mu?

Yoksa gelecek çağa uygun nesiller mi yetiştiriyoruz ?

Düşünmek lazım !!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.