Hava Durumu

Fırsat mevsiminde son günler

Yazının Giriş Tarihi: 26.05.2019 07:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.05.2019 07:01

Ceviz kurdu girebileceği kadar delik açar. Sonra cevizin içine girer ve ne var, ne yok yer bitirir. Yedikçe şişmanlar ve doyar. Doyunca da dışarı geri çıkmaya çalışır ve artık delikten geçemez. İşin daha kötüsü, cevizin içi kurumuştur ve deliği genişletmek imkansızdır. Tek çare zayıflamaktır. Aç kaldıkça zayıflar ve eski haline geri döner. Artık dışarı çıktığında mevsim bitmiş ve geriye kuru cevizden başka bir şey kalmamıştır."


Ceviz kurdunun yaşam öyküsü ve rızık mücadelesini okurken elimizden kayıp giden ramazan ayı gelir aklımıza...
İnsan da bu dünya hayatına ve geçici heveslere öylesine kaptırır ki, bitip gidecek olan dünyanın dertlerinin içinde buluverir birden bire kendini... Böylesi güzel ve bereketli rahmet günlerinin içindeyken faydalanamaz ve nasibdar olamaz rahmet mevsiminden. Oysa geldi ve gidiyor ramazan.


Bir sonraki ramazana kavuşup kavuşmayacağımız bizim meçhulümüzdür. O bakımdan kendimiz, ailemiz, milletimiz ve ümmet-i Muhammed için heybeleri doldurma zamanı. Ceviz kurdu gibi bizde dalarken dünyanın derin heva ve heveslerine, sonrasını düşünmeden yaşamayalım bu alemde. Midemizi, nefsimizi, kesemizi doldururken tıka basa, vereceğimiz bir hesap olduğunu ve bu dünyadan elbet göçeceğimizi unutmadan yaşamalıyız. Ramazanı bize verilmiş bir fırsat mevsimi olarak bilmeli, bu güzel günler bitip gitmeden, iyi değerlendirmeli ve kendimizi affettirmek gibi bir gaye belirlemeliyiz.


Hani Peygamber efendimiz buyuruyor ya bir Hadis-i Şerifinde;
"Eğer ümmetim ramazan ayının kıymetini, şerefini ve önemini hakkıyla bilmiş olsaydı, bütün bir yılın Ramazan olmasını temenni ederdi."
Bizim de elimizden kayıp giden bu çok değerli günler bitip gitmeden, son günlerin Kadir ve kıymetini bilerek af kapısında, rıza makamında kendimizi affettirek ramazanı layıkıyla eda edenlerden eylesin Rabbim hepimizi. Amin.


 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.