Hava Durumu

Bir vefadır kurban

Yazının Giriş Tarihi: 02.08.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.08.2020 07:30

Hz. İbrahimin Allah'a  teslimiyet nişanesi olan Kurban hadisesi, kul olmak isteyen bizlere ibret verici bir ders niteliğinde aktarılmıştır günümüze kadar.

Allah kulunu hep sınar, dener ve imtihan eder değil mi? Bazen verir imtihan eder, bazen alır ve kulunu sınar, bazen de bekler ve dener. Kurban kelimesi feda olmak ve feda etmek niteliğindedir. Allah'a kul olabilmek için neleri O'nun için feda edebildiğimizi görmek istek Rabbimiz. Biz dünyadaki sevdiklerimizden de hep vefa görmek isteriz ya hani. Allah da bizden görmek ister. Bakarsın birden dünyanın hengamesine kapılmış gidiyorsun. Ahiret inancın dilinde ve kalbindeki dünya sevgisi perdelemiş gözlerini. Hemen bir hatırlatma gelir seni senden daha çok düşünen Rabbinden. Kulumm der beni unutma. Ve sen ezelden senin olduğunu sandığın, halbuki Allah'ın sana lutuf olarak bahşetmiş olduğu bir nimeti feda etmek zorunda kalırsın. Ve sen kaybettiğini düşünürsün, oysa ki Hak yolda isen, sabır ve taat üzere isen Allah'a feda ettiğini bilirsin. Kurban olamadığın, ya da kurban edemediğin her gün ziyandır...

Allah-u Teala, Hac Suresi 37. Ayette şöyle buyuruyor: "Onların ne etleri Allah'a ulaşır ne de kanları; O'na ulaşacak olan sadece sizin takvanızdır. İşte Allah onları sizin istifadenize verdi ki size doğru yolu göstermesinden ötürü O'nu tazimle anasınız. İyilik yolunu tutanları müjdele!." Ayetten de anlaşılacağı üzere kurban ibadeti Allah'ın rızasını kazanmak, ibadet emrini yerine getirmek ve de gerçek ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını giderebilmektir.

Allah'ın rızası niyeti ile gerçek bir feda ediş olan Kurban Bayramımız mübarek olsun...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.