Hava Durumu

Alemleri nurlandıran Nebii'nin dünyaya teşrifi

Yazının Giriş Tarihi: 18.11.2018 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.11.2018 08:15

Aylardan Rebiulevvel...
Ve yarın günlerden pazartesi...
Asırlar öncesinden bize rehber olarak gönderilen yol göstericimiz,
Kainatın yaratılış sebebi,
"Sen olmasaydın alemleri yaratmazdım" sözünün muhatabı,
Doğumuyla dünyayı nurlandıran Resulullah'ın dünya semalarına teşrifi...
 Bugün tek derdimiz, Âlemlere rahmet olarak gönderilen gül kokulu Nebii'nin nurunu âlemlere yeniden duyurmak olsa, taşlaşmış kalplerimiz yeniden yumuşasa, kainata yeniden bahar gelse ve bizdeki kurumuş sünnetler yeniden çiçek açsa, solmuş güzel hasletler can bulsa, içimizdeki peygamber sevgisi kıpırdasa da, Resulullah'ın doğumunu kafirin noelinden daha fazla duyursa dünyaya...
Çok acı değil mi? Kafirin noeli cümlesi... Çok gerçekçi bir acı. Aylar öncesinden televizyonlarda, sosyal medyada, alışveriş merkezlerinde muhteşem hazırlıklarla, kimlik kartında yazan Müslümanların kutladığı kafirin noeli. Ve bugün sadece bir güne sığdırdığımız, adetlerin dışına çıkmadan geleneksel olarak kutladığımız, efendimizin dünyayı şereflendirmesi... Toplu mekanlarda yaptığımız kutlamaların dışında evimize ne kadar giriyor bu haber?
Ne kadar hissettiriyoruz onun yolundan gitsin dediğimiz evlatlarımıza bu güzel günü?
Kuran okuyup mevlit dinlemenin dışında neler yapıyoruz?
Toplu mesajlar attığımız sevdiklerimizi, tek tek dualarımıza katabiliyor muyuz?
Doğumu ile koskoca dünyayı nurlandıran efendimiz, bizim dünyamızı ne kadar aydınlatıyor?
İsimlerimizi sahabe isimleri koyup, sahabe gibi koşulsuz sevgi yerleştirebiliyorsak kalbimize, Resulullah ile aynı cennete talip olabiliriz.
O'na benzemeye çalışmak önce onu tanımaktan geçer değil mi?
O'nun şefaatini niyaz edip O'nu rehber edinmekten başlayalım işe...
Şevkle başlayalım, zevkle sürdürelim niyetlerimizi.
Kur-an ve sünnet yan yana dursun hayatımızda. İnsanlarla ilişkilerimizde Hz. Peygamberi örnek alalım. Sözümüzün her dokunduğu kalpte değer hissi bırakalım. Evlatlarımızı O'nun sevgi metodu ile terbiye edelim. Eşimize aramızdaki muhabbet O'nun muhabbetinin aynası olsun. İmanımıza gösterdiğimiz itinayı, birlikte ticaret yaptığımız insanlara da gösterelim. Komşumuz bizim tokluğumuzu hissetsin. Anne-babamıza karşı davranışlarımız, cenneti kazandıracak niyetiyle özenli olsun.  Varacağımız yer Allah'a kul olmak ise, yolumuz Resulullah'ın sünnetlerinden geçsin.  Hz. Peygamber'in insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimi olsun.
Rebiulevvel ayı biterken, bitip gitmesin güzel niyetlerimiz. Daim olsun. İz bıraksın dünyada, birbirini takip eden ayak izlerimiz.
Sayılı nefeslerimiz tükenmeden, Resulullah'ın dünyaya rahmet olarak gönderildiği bugünde, mağfiret olmak ve yeniden doğmak ümidiyle...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.