Hava Durumu

Üniversitede doğru tercihin önemi 

Yazının Giriş Tarihi: 18.07.2017 09:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.07.2017 09:34

Lisans yerleştirme tercihlerimin başladığı bugünlerde gençlerimiz ve aileler, hayata yön verilebilecek en önemli aşamada doğru bir planlama ile hareket etmek istiyorlar. Kişisel rehberliğin ve puan analizinin, sıralama ve teknik bilgilerin en doğru yorumlanması gereken süreçte bulunmaktayız. Adayı çok iyi tanımadan ve puan analizi detaylı olarak değerlendirilmeden yapılan rehberlik ve tercih süreci maalesef fayda yaratmaktan çok sıkıntı yaratan bir durum haline gelecektir. 
    

Doğru rehberlik ve ülkemizin gelecekteki fotoğrafını değerlendirip hatta doğru ön görülerde bulunulan seçimler, gençlerimizin hem severek ve kendini geliştirerek bir bölümde yer almasını sağlayacak, mesleki ve kariyer anlamında gelecekte kendisini en üst seviyeye çekebilecek kolaylıklar sağlanacaktır.
    

Üniversite tercihleri bölüm alanında oluşturulurken yapılması gereken en önemli analiz şu olmalıdır?

  • Tercih ettiğiniz üniversitenin akademik  alt yapısı,  araştırma ve geliştirme merkezlerinin yeterliliği, kampüs alanı ve sosyal gelişmişlik düzeyi ayrıca üniversitenin bulunduğu şehir merkezi ile sanayi ekonomik ve sosyal anlamda bütünleşme düzeyinin ne durumda olduğuna dair detaylı bir analizinin sunulması.
  • Tercih edilmesi düşünülen bölümün müfredat dahilinde olan teorik ve uygulamaya dönük dersleri içerisinde uygulamaya ve pratiğe dönüşme düzeyi, ulusal ve uluslararası geçerliliği gelecekte mesleki anlamda istihdam yönünde tercih edilebilme düzeyi, yan dal ve diğer uygulamalara açıklık düzeyinin neler olduğuna ilişkin analizin yapılması.
  • Devlet üniversiteleri ile kalite ve eğitim alanında yarışa giren vakıf üniversitelerinin akademik ve bilimsel alt yapılarının değerlendirilmesi, tam burslu %50- %75 bursluluk olanaklarının değerlendirilmesi bursun kesilip kesilmemesine yönelik şartlar ve koşulların mercek altına alınması ve en doğru yönlendirmelerin yapılması faaliyetlerinin neler olduğunun değerlendirilmesi.
  • Geleceğin meslekleri nelerdir? Bizi başarıya kariyere ve bol kazançlı bir meslek sahibi olmamızı sağlayacak formül nedir?
  • Donanımlı bir tercih rehberi ve tercih servisinden detaylı bilgi alınız. Karşılıklı değerlendirmeler yapınız. Fakat bu değerlendirmeler yapılırken mutlaka bilgi kirliliğinden kaçınalım.
  • Üniversitede öğrenim görecek olan gencimizin ulaşım ve barınma planlamasını mutlaka tercih sırasında düşünelim. Bu konu eğitimin süre gelen dönemi açısından ve üniversiteye ısınma yönündeki en önemli etkenlerden biridir.
  • Seçilen üniversite ve şehir bilimin popülerleştiği, sizlere hayata dair farklı bir bakış açısı kazandırdığı ve aslında bir karakterin doğduğu bir noktadaki hayat okuludur.

Bu süreçler ışığında Bursa Hayat Gazetesi aracılığıyla tercihlerinize doğru ve bilinçli yön vermek amacıyla ücretsiz tercih bilgilendirmesi için randevu alabilirsiniz. 
Sevgiyle kalın.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.